[...] i nabiał + Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe - Chude lub 2% mleko, jogurty wszystkich odmian, kefir, kozie mleko, lody, maślanka, pełne mleko, serwatka, wszystkie pozostałe odmiany sera Oleje i tłuszcze + [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] od nabiału wszelkiego rodzaju możesz praktycznie każdy rodzaj nabiału wprowadzić. Jeśli organizm dobrze toleruje możesz jeść :-) Jak widzisz w mojej misce często pojawia się mleko (takie naprawdę zdrowe, wiejskie), więc nabiał nie jest zakazany. Mój organizm dobrze je toleruje, a odwyki 4-tygodniowe miałam 2 razy. Na regeneracji miałam rewolucje [...]
[...] jelit dobrze reagują na dietę SCD (niskowęglowodanowa) – Dieta GAPS bazuje na SCD – W SCD nabiał jest dozwolony – unika się laktozy – Czesto nawet jak matka spożywa mleko i karmi dziecko swoim mleczkiem to dziecko ma kolki. W momencie odstawienia mleka krowiego kolki znikają. – Poleca naturalną domową fermentację mleka – Poleca domowy [...]
[...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]
[...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]
[...] 0-6 te ktore sa powyzej 4 (reakcja o wysokim nasileniu) powinno sie wyeliminowac na rok z tego co pisza, ale bede jeszcze dzwonic na konsultacje. W moim przypadku to jajka, mleko (kazeina, sery, jogurty, serwatka), orzechy laskowe, migdaly, banany, ananas, pieprz chilli. W klasie 3 (reakcja o umiarkowanym nasileniu) wyszlo tez kozie mleko, len, [...]
[...] nas robić głąbów. Do Activlab jako firmy nic nie mam. Kupuję wasze produkty, ale ten artykuł mnie mocno zniesmaczył, a szczególnie jego końcówka. Podłączę się pod kolegę i mam 1 zasadnicze pytanie: http://potreningu.pl/diety/artykuly/1850/kozie-mleko-dla-twoich-miesni - czy ten artykuł powstał intencjonalnie w związku z aktualną aferą białkową?
z nabiału mi zostało tylko mleko do kawy właściwie 100 ml dziennie tez mam wywalić? wykończę jeszcze te wędzone ryby co mam i tez porzucam no i pożegnam się z serkami pleśniowymi rozumiem, że kozie tez odpadają? rozkład makro: DT b120/w150/t60 DNT b120/w125/t60 - będzie głodowo :D Dziś DNT i miska [...]
[...] do analizy do laboratorium" dobra raz kozie śmierć... w końcu nie taki rzeczy łykałem :)) mieszam z mlekiem... nie rozpuszcza sie zbytnio... i smakuje jak... hmm... mleko? ale jade z wersją hardcore: WODA! !!! i qrde ten smak coś za bardzo przypomina mleko w proszku tudzież tą opisywaną przeze mnie wcześniej serwatke...lol szkoda że nie [...]
ja kiedyś wypiłam mleko sojowe i poprzysięgłam sobie, że już nigdy nie będę piła nic co udaje co innego. Taka odważna nie byłam. Mój max to było kozie mleko - w proszku, paskudztwo
Ciekawe gdzie ja dostane kozie mleko w proszku :D.Anubis Powiem Ci że ekonomiczniej by wyszło własnej roboty.Mowisz że lipa a w tej gotowej ze sklepu nawet jak ostatnio kupiłem 90% to w skladzie pisze cukier itp.
Ciekawe gdzie ja dostane kozie mleko w proszku :D.Anubis Powiem Ci że ekonomiczniej by wyszło własnej roboty.Mowisz że lipa a w tej gotowej ze sklepu nawet jak ostatnio kupiłem 90% to w skladzie pisze cukier itp. No bo 90%, to przecież nie 100%, aby nie było ani grama cukru. ;-) PS. Ale sprawdź w bio-shopach. Zmieniony przez - KUREKski w dniu [...]
ja kiedyś wypiłam mleko sojowe i poprzysięgłam sobie, że już nigdy nie będę piła nic co udaje co innego. Taka odważna nie byłam. Mój max to było kozie mleko - w proszku, paskudztwo też smakowało jak wynik zbyt intensywnej gry wstępnej?
Nie no, dla mnie to jakaś tania ściema. Ludzie od czasów oswojenia zwierząt pili krowie, owcze, kozie, itp. mleko i nic im nie było, a tu nagle jacyś zwolennicy teorii spiskowych stwierdzili sobie że "mleko nas zabija"... jak nie zabiło nas wcześniej to i teraz nic nam nie będzie.